Je eigen receptenboek

20 februari 2014

Eigenlijk sla ik alle recepten die ik leuk of lekker vind online op. Heel stom, want een boekje met recepten hebben is toch eigenlijk veel leuker en toffer? Vroeger schreven ze alle recepten met de hand en ik vind dat zo’n handgeschreven boekje best zijn charmes heeft. Daarom besloot ik zelf een receptenboekje te maken!

Ik ben niet de allerbeste knutselaar, maar ik vind het wel erg leuk om creatief bezig te zijn wanneer dat kan. Hier ben ik dan ook wel een middag zoet mee geweest! Ik wilde een verzameling van mijn favoriete recepten maken, waar ik altijd meer aan toe kan voegen of in terug kan bladeren. Het moest simpel zijn, maar er wel leuk uit zien. Dit is trouwens niet écht een tutorial, maar meer een artikel waar je misschien inspiratie uit kunt halen als je zelf ook zo’n receptenboek wil maken.

Alle spulletjes die je hier ziet liggen heb ik gekocht bij Hema. Alles! Ik wilde het graag zo goedkoop mogelijk houden, maar met alles bij elkaar was ik toch nog iets meer dan 25 euro kwijt. Je kan natuurlijk ook makkelijk spullen weglaten of alternatieven kopen bij een winkel als Action. Bij Hema hebben ze in ieder geval alle benodigdheden voor een leuk, eigen boekje.

Dit notitieboekje was al heel leuk, maar het kan natuurlijk nog leuker. Ik heb trouwens expres voor een boekje met zulke ringen gekozen, omdat je daardoor makkelijk blaadjes weg kan scheuren, mocht dat nodig zijn. Bij zo’n boekje ziet dat er minder slordig uit dan bij een normaal notitieboekje.

Ik gebruikte een gekleurd label, wat ik over de opschrift heen heb geplakt. Er waren nog wat letters zichtbaar, dus de rest heb ik afgeplakt met washi tape. Ik ben niet zo goed in tekenen, maar als je dat wel bent kun je natuurlijk een toffe tekening op je kaft maken. Wat dacht je van een hele grote mes en vork? Of een megaschattige cupcake?

Hierna heb ik de ‘sticky bookmarks’ gepakt en heb ik hier alle categorieën die ik in mijn boekje wilde hebben opgeschreven. Ik maak over het algemeen vooral kleine en zoete gerechten, dus die heb ik de meeste ruimte in het boekje gegeven. Daarnaast moesten er natuurlijk nog snacks (hartig), diner (hoofdgerechten), sides (voor/bijgerechten) en drinks (drankjes en smoothies) bij. Je kan zoveel categorieën bedenken als je wil!

Hoewel het mijn eigen boekje is, wilde ik toch graag een soort voorwoord maken. Ik hield het clean en schreef gewoon globaal op wat het boekje in zou gaan houden. Ik zie me altijd voor me dat iemand 100 jaar van nu dit terugvindt en daarom vind ik het zo grappig om zulke persoonlijke dingetjes erin te schrijven!

Vervolgens heb ik allemaal plaatjes van zelfgemaakte gerechten uitgeprint. Wanneer je geen eigen foto’s hebt kun je natuurlijk ook foto’s van internet plukken, maar dat maakt het wel iets minder persoonlijk! Het is maar net wat voor uitstraling je wilt. Wederom: als je goed kunt tekenen kan je natuurlijk ook een tekening van de gerechten maken. Iets meer werk, maar wel ontzettend leuk.

Hierna ben ik eigenlijk gewoon zonder enige richtlijn aan de slag gegaan met de receptenpagina’s. Op de linkerpagina de foto van het gerecht, op de rechterpagina het daadwerkelijke recept en de benodigdheden. Alle gerechten die je hier ziet heb ik trouwens weleens op mijn site gezet, dus als je even zoekt op de naam moet je die wel kunnen vinden.

En dit zijn nog een paar voorbeelden van ingevulde pagina’s! Een leuk detail is dat ik de foto’s nog heb ‘omlijst’ met washi tape. Daardoor krijgt het gelijk een veel speelsere en vrolijkere uitstraling! Natuurlijk is mijn boekje nog lang niet vol, daar moet ik eerst nog een heleboel meer gerechten voor maken. Het begin is er in ieder geval!

Geef toe, zo’n persoonlijk boekje is toch een stuk leuker dan een word-bestand vol met lekkere recepten? Ik heb na het maken van dit artikel in ieder geval gelijk weer zin om nog meer te knutselen!

163 reacties

 • Antwoorden Evelien 28 oktober 2016 om 15:18

  Superleuk! Voor de iets minder creatieve mensen, op Bol.com heb je ook kant en klare invul receptenboekjes voor ongeveer 13 euro. Maar dit is wel persoonlijker.

 • Antwoorden Lydia 4 juli 2016 om 20:01

  Ohw, echt super leuk… Ik ga binnenkort trouwen en wil graag mijn eigen receptenboekje gaan maken om door te geven aan mijn kinderen later. En om een leuke manier te hebben om gezonder te gaan koken/eten. Ik neem altijd van die receptenkaarten van supermarkten mee en wil deze altijd gaan uitproberen.. serieus ik heb echt een hele stapel liggen ;) ik kom er nooit aan toe om hier ook daadwerkelijk wat mee te doen. Dit ziet er echt heel inspirerend en motiverend uit!

 • Antwoorden Elien 15 december 2014 om 20:15

  Kei tof! Dat ga ik zeker ook eens proberen!

 • Antwoorden Goals for July | epeheel 26 augustus 2014 om 16:26

  […] receptenboekje, ik vond dat zo’n leuk idee dat ik er ook een heb gemaakt! Haar artikel kun je hier teruglezen! Ik heb dus een boekje met recepten, maar vol is deze nog lang niet! Ik wil deze zomer […]

 • Antwoorden Janine 19 augustus 2014 om 08:20

  Ik kom op een andere site precies dit artikel tegen!
  Dit is toch niet van jou? Anders heeft iemand je totaal gekopieerd….

  http://trashionme.wordpress.com/2014/03/02/diy-receptenboekje-maken/

 • Antwoorden DIY: Niet alleen voor huisvrouwen | Nicky Treuren 6 augustus 2014 om 15:59

  […] hele leuke herinnering voor later. Voor meer informatie over het maken van je eigen receptenboek klik dan hier want daar kwam het idee […]

 • Antwoorden E.W.J 21 juli 2014 om 17:45

  Wat leuk idee en bedankt voor deze goede tip.
  En wat ziet deze kookboek er mooie uit ,
  Ik denk dat ook zo iets ga maken.
  Want ik ben gek koken &bakken

 • Antwoorden sanne 25 juni 2014 om 15:58

  Heeej wat super leuk, Ik ga dit zeker doen!!! heb je alle spullen bij de hema gekocht??

 • Antwoorden Willemijn 14 april 2014 om 12:12

  Wat ontzettend gaaf gedaan!

  Ik heb ook al tijden een schriftje waarin ik receptjes bijhoud. Onee, eerlijk gezegd heb ik een stuk of drie verschillende schriftjes, omdat ik twee keer opnieuw begonnen ben nadat ik het vorige schriftje kwijt geraakt was – maar sinds mijn verhuizing staan ze alledrie weer in de kast. Oeps!

 • Antwoorden iris 14 maart 2014 om 17:59

  omg teske super leuk gemaat;) dit ga ik ook maken

 • Antwoorden Emma 6 maart 2014 om 15:18

  Ik heb dit zelf ook gemaakt, en het is superleuk! Ik ben er druk mee bezig :)

 • Antwoorden Esmée 1 maart 2014 om 16:59

  Ziet er echt heel leuk uit! Lijkt me heel handig voor je persoonlijke en je favoriete recepten. x

 • Antwoorden Resy 28 februari 2014 om 09:56

  Dit ziet er echt heel leuk uit, ga ik zeker onthouden voor als ik me een keer verveel

 • Antwoorden 1DMullingar 26 februari 2014 om 22:35

  Bedankt voor de inspiratie!!!

  Ik krijg binnen nu en een half jaar een maagverkleining ( veel gepest, eetstoornis gehad blablabla, dat ligt nu allemaal achter me en dit is de laatste stap in het verbeteren van mijn leven.) En na een maagverkleining kan je natuurlijk niet meer alles eten en echt alleen maar baby porties. Maar ik ga nu zelf ook zo’n boekje maken om te kijken wat ik dan allemaal kan en mag eten. Wat ik lekker vind enzo. Dat ik als ik niet weet wat ik moet eten even kan kijken in dit boekje:)

 • Antwoorden Cheri 25 februari 2014 om 19:54

  Super toffe en nuttige post!!

 • Antwoorden Teun 25 februari 2014 om 19:43

  Jaa hoor, weer een van die super leuke ideeën <3
  Lijkt me zo geweldig als dat boekje helemaal vol staat en dat er dan mensen langskomen die helmaal onder de indruk zijn van een eigen kookboekje.
  Dankje Teske voor dit super leuke idee!
  X

 • Antwoorden Noah 24 februari 2014 om 15:04

  O, wat leuk!
  Krijg helemaal zin om ook een boekje te maken, Was ik niet al begonnen? (ja, noah , maar die was………………..ja………..) Echt heel leuk. Maar zelf zou ik er ni zo veel geld aan besteden.

 • Antwoorden VeradV 24 februari 2014 om 13:57

  super leuk!!

 • Antwoorden Marieke 24 februari 2014 om 08:57

  Supergaaf dit! Ga ik op mijn to do lijstje zetten! :D

 • Antwoorden redfashionhead.nl 23 februari 2014 om 20:43

  Ik vind dit zo geweldig leuk!!!

 • Antwoorden Fran 23 februari 2014 om 19:06

  Ik slaag mijn recepten ook altijd online op of ik print ze af en dan laat ik ze ergens rondslingeren. Zo’n zelfgemaakt boekje vind ik echt super schattig en ik denk dat ik me er in de vakantie eens mee bezig ga houden.

 • Antwoorden Eline 23 februari 2014 om 16:15

  Heel leuk! Ben nu bezig met mijn eigen receptenboekje, bedankt voor de inspiratie!

 • Antwoorden Isa Jansen 23 februari 2014 om 09:25

  Echt een leuk idee
  Ik denk dat ik dat ook eens ga doen!
  xx

 • Antwoorden Lindsey 22 februari 2014 om 17:41

  Aww echt super leuk en schattig! Je hebt een hele mooie handschrift!

 • Antwoorden Apollonia 22 februari 2014 om 12:33

  Wat leuk! Mijn inspiratie heb je tenminste aangewakkerd :)

  Liefs, Apollonia

 • Antwoorden Annaliee. 22 februari 2014 om 10:03

  heerlijk creatief! Super idee Teske! :)

 • Antwoorden Claudia 22 februari 2014 om 09:09

  Ziet er leuk uit zeg!:)

 • Antwoorden vera 21 februari 2014 om 20:20

  Oh echt suuperschattig
  Ik denk dat ik dat ook eens ga proberen

 • Antwoorden Ana Monaco 21 februari 2014 om 20:10

  Wat een super leuk idee en wat ziet het er schattig uit! Ow heb meteen helemaal zin om zelf ook aan de slag te gaan :D O en teske je moet echt je eigen recepten boek uit gaan geven!!!! Dat zou echt super gaaf zijn joh!
  Liefs, Ana

 • Antwoorden Sara 21 februari 2014 om 19:43

  Echt heel leuk gedaan!!! Je zou wat vaker wat recepten op de site moeten zetten <3

 • Antwoorden Wendy 21 februari 2014 om 16:14

  Super leuk & hier hou ik ook ontzettend van lovelove

 • Antwoorden Laura 21 februari 2014 om 13:38

  Heel leuk gedaan! Ik heb zelf alleen zoveel recepten verzamelt, dat ik er een multomap voor nodig heb! Die zijn iets minder leuk om te versieren.. Maar ik ben zeker geïnspireerd door jou boekje :)

 • Antwoorden Jessica 21 februari 2014 om 13:18

  Superleuk! Zelf heb ik een aantal kookboeken, maar niet alles lust ik. Dit is toch een leukere manier om echt recepten te verzamelen die je zelf lekker vind en je eigen draai eraan te geven.

 • Antwoorden Mila 21 februari 2014 om 12:22

  Wat een ontzettend leuk idee!

 • Antwoorden Fashion meets Beauty 21 februari 2014 om 10:38

  Erg leuk gedaan! Ik heb nu ook al heel wat recepten verzameld om zo’n boekje te maken alleen ik heb nog geen leuk boekje gevonden om te ze in te schrijven..

 • Antwoorden Tessa Schuit 21 februari 2014 om 09:44

  Superleuk idee, ik hou heel erg van koken en ik haal altijd recepten uit die boekjes van de supermarkt, Superleuk idee om dat allemaal te organiseren! Ga ik zeker doen!

  xxx

 • Antwoorden Luca 21 februari 2014 om 00:36

  mijn ouders hadden gevraagd of ik alle losse recepten die door ons huis slingeren in een boek wil zetten. Ik wist niet zo goed hoe, maar nu wel.
  Heel leuk!

 • Antwoorden LadyJane 20 februari 2014 om 23:59

  Aah ziet er super leuk uit. :D tof idee!

 • Antwoorden Axelle 20 februari 2014 om 23:55

  aaah wat een super leuk idee !!

 • Antwoorden Miss Happinez 20 februari 2014 om 22:18

  Wat heb je dat leuk gedaan, Teske! Echt heel cute :)

 • Antwoorden Julia 20 februari 2014 om 21:56

  Dit is echt ZO’N leuk idee! Ik ga het echt zelf doen!

 • Antwoorden Jolijn 20 februari 2014 om 21:10

  Super leuk bedacht en gemaakt! Ik heb ook altijd als ik ergens een notitieboekje vind, schrijf ik daar wat persoonlijks in en dan denk ik van ‘ah dat is leuk voor later of als iemand dat ooit nog vindt…’ haha (:

 • Antwoorden iris 20 februari 2014 om 20:56

  Heel leuk gedaan! Xx

 • Antwoorden Lotte 20 februari 2014 om 20:29

  Heel leuk gemaakt, Teske!

 • Antwoorden Luuke 20 februari 2014 om 20:27

  Wat super leuk! Ik wil ook heel graag zo’n boekje maken, maar dan wel met een andere inhoud :p

 • Antwoorden Shannon 20 februari 2014 om 20:25

  Superleuk idee! Ga ik ook doen (:
  X

 • Antwoorden Eline 20 februari 2014 om 20:04

  Super leuk idee!

 • Antwoorden Bente 20 februari 2014 om 19:55

  Superleuk idee! Ziet er echt heel leuk en schattig uit :] Ga zelf ook kijken of ik hier iets mee kan doen!
  xx

 • Antwoorden Anneke 20 februari 2014 om 19:51

  Wat een super leuk idee! Volgende week heb ik vakantie dus ik weet wel wat ik doen als ik me verveel!

 • Antwoorden Veralinde 20 februari 2014 om 19:22

  Ziet er schattig uit! Leuk gedaan!

 • Antwoorden emma 20 februari 2014 om 19:22

  Gaaf zeg! me moeder en ik zijn helemaal geinspireerd en gaan er binnekort ook een maken :)

 • Antwoorden Lisanne 20 februari 2014 om 19:18

  JAAA super leuk! Ik had zoiets nog steeds in mijn hoofd om te doen, maar heb het nog steeds niet gedaan. Terwijl ik dit artikel lees ben ik zelf bezig met een blogboekje, waarin ik mijn ideeën kan schrijven, een planning kan maken en nog wat meer dingetjes. Dit artikel geeft mij hier ook weer inspiratie voor. Bedankt! :D

 • Antwoorden Lies 20 februari 2014 om 18:59

  Wat een ontzettend leuk idee om zelf je receptenboekje te maken! Ik ben zelf ook gek op koken en vooral het bakken van dingen zoals taarten, cakes enzo vind ik altijd heel erg leuk.

 • Antwoorden Iris 20 februari 2014 om 18:56

  Echt een heel leuk idee vind ik dit! Zelf hou ik ook van leuke opschrijfboekjes en hier heb ik zeker wat inspiratie vandaan gehaald!

 • Antwoorden Heey 20 februari 2014 om 18:48

  Woooow leuk vaker van zulke artikelen of video’s

 • Antwoorden Evelien 20 februari 2014 om 18:48

  Heel leuk gedaan, zo creatief! Ikzelf druk recepten af of scheur ze uit magazines en bewaar ze in dikke mappen met tussenbladen per “hoofdstuk”. Wat messy’er maar vind ik ook leuk!

 • Antwoorden Axelle 20 februari 2014 om 18:45

  ohhhh zo leuk!

 • Antwoorden MUAkim 20 februari 2014 om 18:33

  Jaa, ik heb ook zo’n boekje :) Ik maak er altijd een klein grappig tekeningetje bij van het gerecht. Zo is het een super persoonlijk receptenboekje. I love it :3

 • Antwoorden Astrid 20 februari 2014 om 18:20

  Superschattig!
  Ik heb het zelfde plakband :)

 • Antwoorden lousaa 20 februari 2014 om 18:01

  geinig. Maar ik kook eigenlijk altijd uit m’n hoofd. Als ik iets een keer heb gemaakt, weet ik het meestal nog wel. Alleen bij brood en taart niet, maar daar heb ik gewoon kookboeken voor. En om die nou te gaan overschrijven… Dat vind ik eigenlijk gewoon zonde van de dode bomen.

 • Antwoorden Krissi 20 februari 2014 om 17:57

  Wat een super idee, ik krijg meteen zin om naar de Hema te rennen om dit te kunnen maken! Echt heel tof.

 • Antwoorden Dani-Jelle 20 februari 2014 om 17:43

  Leuk, zo creatief zijn! Is scrappen niet wat voor jou? Kun je ook alle kanten mee op.

 • Antwoorden Mandy 20 februari 2014 om 17:28

  De tabbladen zijn echt handig! Ik heb ook een ‘eigen’ kookboek, voornamelijk met familierecepten, maar alles staat doorelkaar. Dit is veel handiger.

 • Antwoorden Lisa 20 februari 2014 om 17:15

  Wat een super leuk idee! Kookboeken pak ik nooit omdat er van de 100 recepten die erin staan meestal 70+ zijn die me niet aanspreken. Zo’n zelfgemaakt receptenboekje is dan natuurlijk ideaal, want daar staan alleen maar dingen in die je wél aanspreken! Krijg meteen zin om naar de Hema te rennen om een nieuw notitieboekje te gaan halen, haha!

 • Antwoorden michelle 20 februari 2014 om 17:12

  super leuk idee!!!!
  (mijn broertje is nu zelf ook bezig met een kookboek maken maar dan op de computer) en nu krijg ik zelf door dit artikel ook zin om er een te maken en dan ook zelf geschreven
  echt een super leuk idee.

  xmichelle

 • Antwoorden sema 20 februari 2014 om 17:02

  Je moet je eigen recepten boek beginnen en laten drukken!

 • Antwoorden Julie Hapjesprincess 20 februari 2014 om 16:39

  Waaw wat mooi!!!!!
  Maar het lijkt me veel werk om dat te maken.
  Met de pc is gewoon veel easier.
  Je hebt ook een mooi geschrift, waardoor het nog leuker is om zoiets te maken :)
  Groetjes julie

 • Antwoorden Sophie 20 februari 2014 om 16:34

  Ziet er echt super leuk uit!

 • Antwoorden Lindsay 20 februari 2014 om 16:11

  Wat leuk! Ik stond vandaag bij de bureauspulletjes te kijken bij Hema, op zoek naar een reden om ze te kopen, want ik word gewoon vrolijk van die stickers, tape, notitieboekjes,… Ik ben zeker van plan iets gelijkaardig te maken!

 • Antwoorden Annebelle 20 februari 2014 om 16:05

  Dat ziet er echt schattig uit, veel leuker dan een online versie :)

 • Antwoorden Mei 20 februari 2014 om 15:58

  OMG, teske dit is echt een supper leuk idee. Ga dit zoiezo maken dus binnenkort maar even langs de hema! Ik lees/kijk al je recepten met heel veel plezier

  Xxx

 • Antwoorden Riannee 20 februari 2014 om 15:54

  Ik vind dit echt heel erg leuk!

 • Antwoorden Merel 20 februari 2014 om 15:46

  OMG ik ga dit zo meteen gwn maken ik vind dit echt zo’n leuk idee en het wordt veel persoonlijker dan een gewoon gekocht receptenboekje. PS wat maak je trouwens mooie foto’s van eten.
  Xo

 • Antwoorden Marjolein 20 februari 2014 om 15:38

  Súper leuk dit :D ik schrijf wel recepten op in mijn Moleskine boekje, maar in dit notitieboekje heb je veel meer ruimte en ook plek om foto’s te plakken. Staat zo leuk!

 • Antwoorden Lisanne 20 februari 2014 om 15:25

  Heel erg leuk gedaan Teske! Erg handig idee en het ziet er super leuk uit!!! x

 • Antwoorden Jessica 20 februari 2014 om 14:29

  Zoooo leuk! Ik had zo’n soort boekje bij de Action gekocht voor eigen recepten, maar zo’n persoonlijke is toch net iets leuker.

 • Antwoorden Rianne 20 februari 2014 om 14:26

  heel leuk gedaan!

 • Antwoorden Stephanie 20 februari 2014 om 14:21

  Leeuk, lekker creatief! Ben er pas ook mee bezig geweest! Maar ik stop er weer mee na 3 recepten bij wijze van en dat geldt voor al mijn soorten lijstjes/notitieboekjes :p

 • Antwoorden mintandbeauty 20 februari 2014 om 14:16

  Hi dear, very nice blog! If you would like to see mine and follow me on bloglovin a always follow back :)

  Love xx

  http://www.mintandbeauty.com

 • Antwoorden Petra 20 februari 2014 om 14:05

  toppie…het ziet er heel erg leuk uit!

 • Antwoorden Puck 20 februari 2014 om 13:48

  Ziet er erg leuk uit!

 • Antwoorden Mathilde 20 februari 2014 om 13:32

  Je bent echt zo ontzettend creatief aan het worden!

  Xx

 • Antwoorden Melody 20 februari 2014 om 13:24

  Wauw super leuk!

 • Antwoorden Lauriëtte 20 februari 2014 om 13:06

  Wat een superleuk projectje! Je receptenboekje ziet er echt heel erg leuk uit! Ik heb ooit een moleskine recipe journal gekocht maar ben er na 2 recepten ofzo alweer mee gestopt :( Zonde eigenlijk!

 • Antwoorden Josefien 20 februari 2014 om 12:38

  Superleuk :)

 • Antwoorden 20 februari 2014 om 12:37

  Vet lief!!

 • Antwoorden Mirthe 20 februari 2014 om 12:33

  WAT LIEF! *in love* .

 • Antwoorden kimberly 20 februari 2014 om 12:32

  Gaaf!

 • Antwoorden Charlotte 20 februari 2014 om 12:16

  Wat een superleuk idee, dat washi tape maakt het gelijk vrolijker en leuker. Leuk gedaan teske! Ik ga zoiets snel maken.

 • Antwoorden Manon 20 februari 2014 om 12:13

  Wat een leuk idee, ik wil zoiets ook bijhouden

 • Antwoorden sa 20 februari 2014 om 12:08

  Oke, ik reageer normaal nooit, maar dit is ZO leuk! Ik ben absoluut geen creabea persoon, maar dit ziet er zo leuk uit dat ik dit wel moet maken. Koken is mijn grootste hobby dus ik heb recepten zat.

  Alleen…. Mijn handschrift is zo lelijk
  En met uitgeprinte tekst ziet het er gelijk minder leuk uit

  • Antwoorden sa 20 februari 2014 om 12:13

   Bij nader inzien lijkt me dit toch iets teveel werk haha. Wel echt superleuk.
   Ik heb zelf echt teveel (succes)recepten om erin te schrijven, en dat gaat dan echt heel lang duren.

   Ik heb wel een speciale map in mijn hotmail, met daarin alle recepten. Al mijn recepten komen namelijk van het internet, dus dat is dan wel zo snel.

 • Antwoorden Mirthe 20 februari 2014 om 12:07

  Super leuk resultaat! Ik was gister in de stad en had precies hetzelfde idee en ook nog eens hetzelfde boekje gekocht! Mijne is alleen aan de voorkant wel wat anders, maar daar ga ik op mijn eigen blog nog een verslag over maken.(Ja, ik ben net begonnen(; ). Maar je eindresultaat vind ik super leuk!

 • Antwoorden IsabellaEliane 20 februari 2014 om 12:06

  Wat een superleuk idee ! Zo’n boekje zou ook een heel leuk kadootje zijn voor als je even niet zoveel geld te besteden hebt hihi.

  X

 • Antwoorden wendy 20 februari 2014 om 12:01

  Owh wat leuk Teske!
  Je bent echt creatief!
  Ik ga denk ik ook zoiets maken! Maar dan met smoothies en snacks.
  Xxwendy

 • Antwoorden Edith 20 februari 2014 om 11:59

  Ziet er super leuk uit!

 • Antwoorden Anoeska 20 februari 2014 om 11:41

  Heel leuk! Ik loop al een tijdje met het idee rond om zo’n boekje te maken maar ik ga het nu echt eens doen.

 • Antwoorden Lisette 20 februari 2014 om 11:40

  Wat leuk. Ik ben ook bezig met mijn eigen receptenboekje alleen is hij nog zo saai qua layout! Bedankt voor de tips!

 • Antwoorden BakingBeautyNL 20 februari 2014 om 11:37

  Heel erg leuk idee om zo’n boekje de pimpen tot een receptenboek! Ik post ze allemaal online op mijn eigen website.. Maar dit is bijna nog wel leuker voor de privérecepten ;-)

 • Antwoorden Hedwig 20 februari 2014 om 11:34

  Wat leuk! Ik ben zelf niet zo’n held in de keuken helaas, dus ik heb laatst voor Valentijn een receptenboekje gemaakt voor mijn vriend. Ik had voorin zelf wat recepten geschreven maar ook nog genoeg ruimte voor hem overgelaten om z’n eigen recepten in kwijt te kunnen. Het boekje was alleen niet zo mooi als die van jou!

 • Antwoorden Eline 20 februari 2014 om 11:24

  Wat leuk! Nu wil ik dit ook doen :)

 • Antwoorden Jerka 20 februari 2014 om 11:09

  Ik heb ook een handgeschreven receptenboekje, vind ik veel leuker om in te kijken.

 • Antwoorden Lexi 20 februari 2014 om 11:03

  Aah, wat ziet dit er leuk uit! Heel echt tof!

 • Antwoorden Lisa A 20 februari 2014 om 10:57

  Leuk gemaakt:) Ziet er heel schattig uit op deze manier en inderdaad veel persoonlijker dan een word bestand. x

 • Antwoorden Fleur 20 februari 2014 om 10:46

  Super leuk gedaan! vooral die sticky bookmarks maken het

 • Antwoorden Hanna 20 februari 2014 om 10:35

  Wat een leuk idee! Ik plak alle recepten in een map, maar dit ziet er ook wel erg leuk uit!

 • Antwoorden Bente 20 februari 2014 om 10:28

  Ik heb al heel lang zo’n boekje! Als ik is niet weet wat ik moet maken blader ik er even door en vind ik altijd wel wat lekkers :)

 • Antwoorden Ines 20 februari 2014 om 10:14

  Wat leuk zeg!

 • Antwoorden Lotte 20 februari 2014 om 10:11

  Wat een leuk idee! Ik vind je boekje er heel schattig uitzien, echt leuk gedaan. En handgeschreven recepten blijven sowieso toch ook wel het leukst.

 • Antwoorden MySimplySpecial 20 februari 2014 om 09:55

  Wat leuk gedaan! Zelf gebruik ik de AH website als receptenboek voor mijn eigen recepten.

 • Antwoorden Lana | Sweet As Lime 20 februari 2014 om 09:53

  Ik heb een Moleskin receptenboekje. Zooo handig! ik ben er écht gek op.

 • Antwoorden Hester 20 februari 2014 om 09:48

  Mijn moeder doet dit wel met recepten uit tijdschriften maar het is nog veel leuker met eigen foto’s, handgeschreven tekst en nog meer versierdingetjes en ook echt je ‘favoriete’ recepten!

 • Antwoorden Beau 20 februari 2014 om 09:41

  Leuk idee zeg! Je hebt het boekje echt leuk gepimpt :-)

 • Antwoorden Anouk 20 februari 2014 om 09:40

  Wat een goed idee! Echt heel leuk bedacht, zoiets ga ik ook maken.

 • Antwoorden Danielle 20 februari 2014 om 09:38

  Wat een super leuk idee. Leuk om te maken!

 • Antwoorden Miranda 20 februari 2014 om 09:37

  Oh wat super leuk om te zien. Ik kwam laatst een notitieboekje van mijn moeder tegen, daar had ze ook allemaal recepten ingezet, echt leuk om te zien. En de Caramel Frappucino ziet er heerlijk uit, die ga ik zeker een keer maken.

 • Antwoorden Marissa 20 februari 2014 om 09:30

  Super leuk! Ik heb ook al een paar keer zoiets willen maken, maar dan vind ik het weer niet zo mooi, dus dan stop ik er mee :P Ben nogal een perfectionist daarin.

 • Antwoorden Susanne 20 februari 2014 om 09:24

  Wat leuk! Ik ben ooit ook eens aan een receptenboek begonnen maar dat zag er veel minder leuk uit dan dit! Nu heb ik lekker een blog waar ik alles op deel haha. Daarom geen receptenboekje meer voor mij ;) Wel super leuke dingen van de HEMA!

 • Antwoorden Kim 20 februari 2014 om 09:23

  Wat ontzettend gaaf gedaan. Mijn moeder is bijna jarig en misschien ga ik dit haar wel als cadeautje geven voor haar verjaardag. Ontzettend leuk om te lezen Teske!

 • Antwoorden Marloes 20 februari 2014 om 09:23

  Wat ontzettend leuk gedaan!

 • Antwoorden Luna baggen 20 februari 2014 om 09:18

  Super leuk! Zou ik dam een paar van deze recpten mogen overnemen? Vrijdag heb ik toch niets te doen dan kan ik meteen dit maken. :)

 • Antwoorden Hannah 20 februari 2014 om 09:07

  Ziet er leuk uit! Hema heeft altijd zulke leuke notebookjes enzo

 • Antwoorden vanessa 20 februari 2014 om 09:02

  Wat een leuk idee. Het ziet er heel mooi uit!

 • Antwoorden Wendy 20 februari 2014 om 09:02

  Wat een ontzettend leuk en inspirerend idee!

 • Antwoorden Marit Elise 20 februari 2014 om 08:56

  Wow! Ik ben verkocht. Super mooi :D.

 • Antwoorden Saskia 20 februari 2014 om 08:56

  Wat leuk gedaan en erg leuk het voorwoord!

 • Antwoorden Hanne 20 februari 2014 om 08:49

  Ja, dat is zeker leuk! Wij hebben thuis nog een boekje met recepten dat door mijn overgrootmoeder geschreven is (ik denk zo’n honderd jaar geleden). Echt heel bijzonder :)

 • Antwoorden Martina 20 februari 2014 om 08:40

  Wat super leuk gedaan dit!

 • Antwoorden Daphne 20 februari 2014 om 08:40

  Wat leuk!

 • Antwoorden Kirsty 20 februari 2014 om 08:30

  Wat leuk gedaan zeg! Misschien moet ik ook maar eens zo’n boekje gaan maken, aangezien ik gek ben op koken :)

 • Antwoorden Irina 20 februari 2014 om 08:29

  Wat ontzettend schattig! Misschien ga ik dit ook wel een keer doen! Is handig als ik volgend jaar op kamers ga!

 • Antwoorden Eva 20 februari 2014 om 08:15

  Heel leuk bedacht!! X

 • Antwoorden Jana 20 februari 2014 om 08:12

  Dat ziet er zo leuk uit :D x

 • Antwoorden Eline 20 februari 2014 om 08:07

  Echt heeeeel leuk bedacht. Dit wil ik ook gaan maken!!

 • Antwoorden LittleBibsy 20 februari 2014 om 08:05

  Zier er inderdaad heel leuk uit. Ik verzamel ze gewoon in zo’n mapjesmap.

 • Antwoorden Pej 20 februari 2014 om 08:05

  Dit is zoooo leuk! Dit ga ik lekker onthouden <3 ook leuk voor je klein klein klein kindjes ooit.

 • Antwoorden Melanie 20 februari 2014 om 07:59

  aaah wat leuk!

  Ik haak wel is en als ik dan een patroon heb sla ik die altijd op in Word, maar dit is toch veeeel leuker! Vooral als je over een paar jaar zoiets terug leest! :P

 • Antwoorden Isabella 20 februari 2014 om 07:54

  Aaah super leuk gedaan!! Dat ga ik ook doen denk ik:) x

 • Antwoorden Eline 20 februari 2014 om 07:45

  Wat leuk gedaan! Wel een hoop werk inderdaad maar dit ziet er tof uit!

 • Antwoorden Lucinda 20 februari 2014 om 07:40

  Het boekje ziet er hartstikke leuk uit! Ikzelf heb een receptenschrift waarin ik alles opschrijf wat ik zelf gemaakt / bedacht heb. Daar blader ik vaak in rond als ik niet weet wat ik nu wil gaan koken. Ook als ik bij mensen iets lekkers eet vraag ik hoe ze dat hebben gemaakt en schrijf ik dat op. Het is zo leuk om zo’n boekje bij de hand te hebben.

 • Antwoorden eilish 20 februari 2014 om 07:38

  Leuk! Super id. Ik ga het ook proberen

 • Antwoorden Marieke 20 februari 2014 om 07:35

  Wat heb jij een mooi handschrift! Héél erg leuk geworden :)

 • Antwoorden beautybysandra 20 februari 2014 om 07:31

  Echt onwijs leuk!

 • Antwoorden Kim 20 februari 2014 om 07:23

  Heel erg leuk gedaan! Alleen kook en bak ik eigenlijk nooit.. dus dit is leuk voor mij voor over een paar jaar haha ^^

 • Antwoorden sofie 20 februari 2014 om 07:23

  Super leuk! Ik ga er ook een maken! X

 • Antwoorden Brenda 20 februari 2014 om 07:20

  Zeker leuk! Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar ik moet ik toegeven dat ik zo’n type ben die het een tijdje heel netjes bijhoudt en het daarna vergeet. Dan sla ik ineens dingen op via mijn favorieten, en de maand erna weer in een word-document ;)

 • Antwoorden Ashleey 20 februari 2014 om 07:17

  Wat een super leuk en creatief idee!

 • Antwoorden Dionne 20 februari 2014 om 07:17

  Super leuk gedaan!

 • Antwoorden Anniek 20 februari 2014 om 07:03

  Ah, dit is echt een leuk idee, hij is echt heel gaaf geworden! Ik houd zelf ook heel erg van koken en bakken en ik probeer ook graag dingetjes uit, dus ik denk dat zoiets wel handig voor mij is! Als ik dan eens een hele lekkere combo van ingrediënten of een bepaald gerecht heb gevonden, dan kan ik het meteen opschrijven en dan heb je al je recepten overzichtelijk bij elkaar, thanx!

 • Antwoorden Laura 20 februari 2014 om 07:00

  Wat super leuk, ik krijg echt zin om dit nu ook te gaan maken! Ook leuk om cadeau te doen, dit moet ik echt even onthouden! :)

 • Antwoorden Sophie 20 februari 2014 om 07:00

  Wat leuk en creatief,het doet me denken aan zo’n receptboekje van oude oma’s die al hun lekkere recepten er in hebben gestopt

 • Antwoorden Dita 20 februari 2014 om 06:58

  Erg leuk, ik heb zelf ook een receptenboekje waar ik vaak wat in schrijf

 • Antwoorden Kimberly 20 februari 2014 om 06:58

  Tof idee!

 • Antwoorden Summer 20 februari 2014 om 06:58

  Leuk idee, nu zitten al mijn recepten gewoon in plastic mapjes, erg saai.

 • Antwoorden Suzanne 20 februari 2014 om 06:54

  Leuk idee! Je bent creatief bezig geweest.

 • Antwoorden pamela 20 februari 2014 om 06:53

  wat gaaf! echt ontzettend leuk idee

 • Antwoorden Lotte 20 februari 2014 om 06:47

  wauw! super leuk gedaan, ik ga dit ook doen!

 • Antwoorden Charile 20 februari 2014 om 06:42

  Ziet er super leuk uit!

 • Antwoorden Mirjam 20 februari 2014 om 06:34

  Creaaaa! Erg leuk! Heb zelf een heel schattig en handig receptenmapje van de Action :)

 • Antwoorden Dorine 20 februari 2014 om 06:28

  Wat grappig, ik doe dit ook, in precies dezelfde notitieboeken van de hema! Ik vind dit zo leuk om te doen, inderdaad veel leuker dan op de computer. Misschien ga ik ook maar eens washitape kopen.

 • Antwoorden Healthy Mommy 20 februari 2014 om 06:13

  Leuk idee! Toch vind ik kookboeken en internet volstaan. Allerlei verschillende boekjes oogt zo rommelig voor een -alles-moet-recht-en-gelijk-staan- freak zoals ik ;-)
  O ja en als ik dan iets verkeerd doe of schrijf dan vind ik het al niet meer mooi staan, dus reden om weer een pagina eruit te scheuren. Neuh, doe mij maar het gemak van een voorgedrukt boek.

 • Antwoorden Budgetproof.nl 20 februari 2014 om 06:08

  Ik kool echt zo Min mogelijk, ben echt een ramp. Maar dit ziet er zo gezellig en cute uit!

 • Reageer