Essence Effect producten

2 september 2014

Essence heeft een boel leuke, nieuwe producten in het assortiment. Mijn oog viel bijna gelijk op de producten waar het woord ‘Effect’ op stond, omdat ik die er zo bijzonder uit vond zien. Vandaar dat ik vandaag twee crème oogschaduws en twee lipglossjes review. Here we go!

Hierboven zie je de ‘Effect eyeshadow’ in twee kleuren en ook de ‘Effect lipgloss’ in twee leuke tinten. Wat vooral speciaal is aan de effect producten is dat ze allemaal net iets anders hebben dan normale producten. Zo zijn de oogschaduws bijvoorbeeld enorm glanzend en vloeibaar en bevatten de lipglossjes allemaal een eigen, aparte finish. Snap je dat ik benieuwd was?

Essence Effect eyeshadow – €2,99

Deze tubes zijn gevuld met een heleboel vloeibare, mega glanzende oogschaduw. Ik heb hier maar twee van de zes varianten, maar behalve deze glanzende kleuren zit er bijvoorbeeld ook nog een holografische variant in de collectie. Hoe cool! Essence belooft dat deze goed dekken, lang blijven zitten, niet plakken en makkelijk uitsmeren. Nu heb ik al vaak meegemaakt met vloeibare oogschaduw dat het binnen no time in de lijntjes van mijn ooglid ging zitten, dus ik was benieuwd of dat hier niet zou gebeuren. Ik ben in ieder geval wel fan van dit soort producten, want behalve dat je ze als losse oogschaduw kunt gebruiken, kan je ze ook aanbrengen als basis voor onder een andere oogschaduw. Zo creëer je een heel uniek effect.

Boven ’02 Brazil’s Sunset’ en onder ’06 UK’s Stonehenge’

En hier allebei uitgesmeerd, zoals het er op je ooglid uit komt te zien.

Zoals je ziet bevatten de oogschaduws inderdaad veel glans én veel pigment. Er komt echt een behoorlijke kleur vanaf, ook wanneer je hem uit hebt gesmeerd. De substantie is dun, maar er valt zeker makkelijk mee te werken.

Zo ziet een ooglook met de twee kleuren eruit. Behalve de lichte highlighter in mijn ooghoek en onder mijn wenkbrauw heb ik enkel en alleen de Essence producten gebruikt. Het blenden was nog even een werkje, maar het is met mijn vingers aardig gelukt. Ik zou een volgende keer deze crème oogschaduw wel combineren met poeder oogschaduw, aangezien die wat makkelijker te vervagen is. Maar voor een snelle look met een kleur is zo’n crème oogschaduw echt ideaal! Ik ben enthousiast!

Ik heb natuurlijk getest of ze goed bleven zitten en dat deden ze, maar wel met oogschaduwbasis eronder. Zonder de basis gingen ze al snel glijden en verschuiven. Ik had echter ook niet verwacht dat ze zonder basis zouden blijven zitten, want dat doet namelijk bijna geen een oogschaduw. Voor de rest heb ik geen opmerkingen: ik vind dit echt hele leuke en handige producten.

Essence Effect lipgloss – €2,59

Dan hebben we hier de Effect lipgloss, waarvan er in totaal acht op de markt zijn. Ik was super benieuwd hoe deze er op mijn lippen uit zouden zien, omdat de tubes er tof uitzagen en ook de effecten me erg aanspraken. De variant links bevat vrij grove glitters en flakies en de gloss rechts heeft een hele gave, blauwe glans. Heel anders dan wat je normaal tegenkomt!

De tubes zijn heel plat, wat ik op de een of andere manier heel cool vind. Ze zien er compleet anders uit dan de meeste lipglossjes in het schap. De applicators zijn gelukkig lekker simpel met een sponsje, daar hou ik van.

02 Jewels in a bottle – 08 Oh La La!

Zie je de grove glitters in de linkse kleur al zitten? Hoe cool! Ook de rechtse gloss vond ik er veelbelovend uit zien, omdat de paars-blauwe gloed nog beter uitkwam dan ik al hoopte. Voor de rest zijn ze niet extreem gepigmenteerd, bij deze moet je het echt hebben van de toffe effecten.

Deze is niet compleet scherp, maar je ziet hier wel de glitters goed zitten.

02 Jewels in a bottle 

Ik vind deze gloss echt heel mooi. Het stomme is, dat je het mooie effect ervan van veraf niet zo snel ziet. Van veraf is het gewoon een simpele, perzikkleurige gloss die je look wat meisjesachtiger en frisser maakt. Als je dan echter wat dichterbij gaat kijken zie je de mooie, chunky glitters die de gloss bevat. Op camera heb ik het niet zo kunnen vastleggen als hoe het in het echt is, maar geloof me. It’s pretty! Je kan natuurlijk even zelf in de winkel gaan kijken, om het effect beter te zien.

 08 Oh La La!

En dan nu wat mij betreft de klapper van deze hele blogpost! Wauw, wauw en wauw. Ik verwachtte een mooie, blauwige glans toen ik deze lipgloss aanbracht, maar wat ik kreeg was miljoenen minuscule blauwe glitters, in een paars-roze omgeving. Wat is deze lipgloss MOOI! Ik draag helemaal niet vaak lipgloss, maar door deze wil ik dat elke dag wel doen. Het feit dat dit effect zo apart is en helemaal niet lijkt op een andere lipgloss die ik heb maakt me blij.

Dus dat waren ze! Ik ben heel blij met deze toevoegingen in het Essence assortiment. De producten zijn leuk, speels en goed betaalbaar. De winnaar is voor mij de paarse lipgloss, maar des te benieuwder ben ik naar de andere producten in het schap. Ik ga snel even langs!

Deze producten zijn nu allemaal te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

84 reacties

 • Antwoorden Amelie 9 september 2014 om 21:32

  Echt toffe producten, de oogshcaduws wil ik zeker proberen!

 • Antwoorden Renée 5 september 2014 om 20:09

  Hahaha oops… vorige reactie hoorde bij de kinderboerderij kiekjes :)

 • Antwoorden Renée 5 september 2014 om 20:08

  Super schattig, ik hou ook zo van diertjes ❤️

 • Antwoorden Axelle 5 september 2014 om 10:05

  wauw vooral die oogschaduw vind ik prachtig, maar dat roze glossje ziet er ook super uit!

 • Antwoorden Lisanne 3 september 2014 om 20:44

  Mooie betaalbare producten! Vind dat Essence de laatste tijd met steeds leukere en betere producten komt. Vooral de oogschaduws vind ik er goed uitzien!

 • Antwoorden Chinouk 3 september 2014 om 17:23

  Oh mooi zeg! Ik heb zelf net een nieuwe creme oogschaduw van Covergirl en ik moet er zelf ook nog een beetje aan wennen, maar het werkt idd lekker snel. De lipglossen vind ik ook erg mooi, ik ga zeker in de winkel eens kijken of ze ook andere soorten hebben!

 • Antwoorden Chinouk 3 september 2014 om 17:23

  Oh mooi zeg! Ik heb zelf net een nieuwe creme oogschaduw van Covergirl en ik moet er zelf ook nog een beetje aan wennen, maar het werkt idd lekker snel. De lipglossen vind ik ook erg mooi, ik ga zeker in de winkel eens kijken of ze ook andere soorten hebben!

 • Antwoorden Julie 3 september 2014 om 14:58

  Die roze lipgloss ziet er geweldig uit! :-D

 • Antwoorden Amy-Denise 3 september 2014 om 14:30

  Oh wauw, die roze gloss is heel erg mooi! Ben best benieuwd naar de andere glossjes in het assortiment.

 • Antwoorden Krissi 3 september 2014 om 14:15

  Wauw, die tweede gloss is inderdaad ontzettend mooi. Vloeibare oogschaduw gebruik ik vrijwel nooit, maar deze zijn vrij naturel dus met poeder oogschaduw zou ik ze denk ik wel dragen!

 • Antwoorden Karlien - Polished Cats 3 september 2014 om 10:21

  leuke producten
  vooral die eye shadow effects vind ik prachtig
  de lipglossjes vind ik minder, maar ik ben sowieso niet zo voor glosjes :)

  Liefs
  Karlien

 • Antwoorden Eline 3 september 2014 om 07:52

  Echt super mooie producten!!

 • Antwoorden Nicole 2 september 2014 om 23:07

  Wauw ik had echt nooit verwacht dat die oogschaduws zo goed zouden zijn. Ik kijk de laatste tijd al je oude filmpjes terug en ik moet zeggen dat je mn wishlist nogal groot maakt haha.

 • Antwoorden saarenzo 2 september 2014 om 23:06

  Mooie producten! Die laatste lipgloss vind ik tof :)

 • Antwoorden Linda / Oh My Beauty 2 september 2014 om 22:46

  De producten zien er mooi uit, maar ik vind ze toch wat tegenvallen.

 • Antwoorden Deborah 2 september 2014 om 22:13

  Waauw lijken me echt fijne producten! Ze zien er erg mooi uit :) Oh La La staat je echt heel erg goed :)

 • Antwoorden Marloes/GLAMOURMOES 2 september 2014 om 22:07

  Wat een toffe producten! Vooral de glossjes vind ik interessant!

 • Antwoorden Suzanne 2 september 2014 om 22:05

  Leuke producten. De oogschaduws maken me wel benieuwd, binnenkort eens naar kijken

 • Antwoorden Tessa 2 september 2014 om 21:39

  Wauw die laatste lipgloss lijkt wel holografisch! Heel speciaal!

 • Antwoorden J. / De Spiegelreflex 2 september 2014 om 21:24

  Ik ben FAN! Al deze producten lijken me supergaaf.

 • Antwoorden noa 2 september 2014 om 21:03

  Wat een super artikel! En wat een prachtige foto’s. Goed gedaan

 • Antwoorden Idhuna 2 september 2014 om 20:42

  Wat een mooie kleuren! Die Oh La La is echt heel mooi, staat je ook echt goed!

 • Antwoorden Jente-Nudelipsticks 2 september 2014 om 20:02

  Wauw, superleuk zo originele producten!

 • Antwoorden Laura - Lulufashion.nl♡ 2 september 2014 om 19:52

  Wat mooi die ooglooks! En die laatste lipgloss spreekt me ook aan! Al ben ik zelf niet zo van de lipgloss… Liefs,

 • Antwoorden Jana 2 september 2014 om 19:49

  De paarse lipgloss staat je heel erg mooi :) x

 • Antwoorden Mariska 2 september 2014 om 19:46

  Leuke look heb je gemaakt! Die oogschaduw staat je heel erg mooi.

 • Antwoorden Beautyjuf 2 september 2014 om 19:45

  Wat een leuke glossjes! Met name ‘Oh La La!’. Thanks voor je fijne review!

 • Antwoorden Anna 2 september 2014 om 19:39

  Wat een mooie look heb je gemaakt! Al vind ik de producten wel leuk, geen musthaves. X

 • Antwoorden Christine 2 september 2014 om 19:37

  Wat een leuke producten! Ziet er goed uit :)
  xx

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 2 september 2014 om 19:32

  De lipgloss is niet echt mijn ding, maar die oogschaduw is super!

 • Antwoorden Romy 2 september 2014 om 19:31

  Die oogschaduws zijn tof!

 • Antwoorden Hanna 2 september 2014 om 19:25

  Lipgloss is echt niet mijn soort product. Ze lijken me wel leuk!

 • Antwoorden femketje 2 september 2014 om 19:24

  mooie oogschaduws!

 • Antwoorden Bianca 2 september 2014 om 18:49

  Leuke oogschaduws!

 • Antwoorden charile 2 september 2014 om 18:45

  Mooie producten!

 • Antwoorden Sofia 2 september 2014 om 18:35

  Wauw die roze lipgloss is super mooi!!

 • Antwoorden Ingeborg 2 september 2014 om 18:32

  Oh La La is zeker een mooie lipgloss! Wauw

 • Antwoorden Mariëlle 2 september 2014 om 18:21

  Wat een leuke producten, fijne review!! Ik ben vooral heel benieuwd naar de oogschaduws :)

 • Antwoorden Dewi 2 september 2014 om 18:10

  Echt mooie oogschaduws! En die roze gloss, love it!

 • Antwoorden Amber 2 september 2014 om 18:04

  Wat een mooie producten! :)

 • Antwoorden Iris Visser 2 september 2014 om 18:00

  De oogschaduws lijken me erg gaaf! Beautyblogs worden steeds gevaarlijker, haha! Liefs’ Iris

 • Antwoorden Nienke 2 september 2014 om 17:58

  Ziet er goed uit! Meestal ben ik niet zo’n fan van Essence en geef ik de voorkeur aan andere budgetmerken, maar misschien dat ik hier toch eens even naar ga kijken. Vind de oogschaduw wel erg mooi (zeker omdat ik vaak een bril draag en dit me wel knallende oogschaduws lijken).

 • Antwoorden Iris 2 september 2014 om 17:55

  Die roze, wauw.

 • Antwoorden Manon 2 september 2014 om 17:50

  Ik vind de oogschaduw er heel erg mooi uitzien!

 • Antwoorden Miss Sentinelli 2 september 2014 om 17:49

  Die paarse lipgloss is echt super pretty!! :D

 • Antwoorden Lucinda 2 september 2014 om 17:48

  De paarse lipgloss is zeker leuk. Ik ben normaal niet van de glossjes, maar deze doet toch wel wat en ik zie al veel lipsticks in gedachten waar deze mooi bij zou passen. Ik had ze zelf nog niet gezien in de winkel, maar erg leuke producten. xxx Lucinda

 • Antwoorden Sarah 2 september 2014 om 17:46

  Mooie producten! Vooral die oogschaduw in Brazil’s sunset vind ik héél gaaf.

 • Antwoorden Amy 2 september 2014 om 17:38

  hoeveel kosten die oogschaduw’s??? die paarse lip gloss staat je echt heel mooi Teske!! xx ;)

 • Antwoorden Elke 2 september 2014 om 17:35

  Leuke kleurtjes! Vind die lipgloss inderdaad heel mooi maar de oogschaduw is ook leuk:)

 • Antwoorden Sara 2 september 2014 om 17:25

  Die laatste lipgloss is inderdaad de klapper op de vuurpijl. Hij staat je geweldig!

 • Antwoorden Vera 2 september 2014 om 17:21

  Wauw, prachtig, vooral die lipgloss! Ook de oogschaduws vind ik erg mooi!

 • Antwoorden Isabel Cristina 2 september 2014 om 17:18

  Wat een leuke nieuwe producten, ik kende ze nog niet. Die oogschaduws lijken mij erg fijn.

 • Antwoorden Neeltje | Thoughts in Style 2 september 2014 om 17:14

  Wat een gave producten vooral die roze lip kleur staat je heel goed! x
  http://www.thoughtsinstyle.com/

 • Antwoorden Emily 2 september 2014 om 17:14

  Zien er leuke producten uit! Vooral in de oogschaduw ben ik geïnteresseerd, ik heb het niet zo voor lipgloss. Die ga ik zeker eens uitproberen!

 • Antwoorden MySimplySpecial 2 september 2014 om 17:12

  Wat zijn die oogschaduws mooi!

 • Antwoorden Remii 2 september 2014 om 17:12

  Wouw super toffe producten!!
  Maar ik zou echt heel graag willen weten welke oogschaduw basis jij gebruikt!!?

 • Antwoorden Isabella 2 september 2014 om 16:59

  Ahh wauw wat een mooie producten! Vooral die laatste lipgloss is echt een knaller:) x

 • Antwoorden Tessa | Raspberry & Ripped Jeans 2 september 2014 om 16:53

  Woow! Die oogschaduws lijken me echt geweldig! Ziet er super mooi uit! En die laatste lipgloss is inderdaad echt suuupertof! Wow! Ik ben enthousiast! Liefs

 • Antwoorden Sheling 2 september 2014 om 16:50

  Echt gave producten! Wel jammer dat je de lipproducten van veraf niet echt goed kunt zien en dat het niet zo opvalt, maar ondanks dat vind ik ze erg mooi :)

 • Antwoorden Marije - BakingBeautyNL 2 september 2014 om 16:41

  De lipglss vind ik niet zo heel bijzonder.. maar de liquid eyeshadows vind ik echt prachtig! Wat een mooie glans en effect geven deze producten. Prach-tig!

 • Antwoorden Tessa 2 september 2014 om 16:38

  Die ogenshaduws zien er mooi uit! Grappig dat ze in een tubetje zitten!
  Liefs, Tessa

 • Antwoorden gerjanne roelofsen 2 september 2014 om 16:30

  ik heb zelf oh la la ook maar ik had er toch wat meer van verwacht gewoon echt fel paars je ziet van veraf gewoon een beetje een paarse goed:(

 • Antwoorden Bo 2 september 2014 om 16:20

  Wauw, die laatste lipgloss is echt heel erg mooi. Voor de rest zit er niet echt iets voor mij tussen…

 • Antwoorden Jessie 2 september 2014 om 16:14

  Wauw ik vind de effect shadow product heel erg mooi, vooral met kerst in m’n achterhoofd. Ik ben verbaasd over hoeveel pigment dat product bevat!!

 • Antwoorden Desmain 2 september 2014 om 16:14

  Mooie producten!

 • Antwoorden Donna Luisa 2 september 2014 om 16:13

  Wow die oogschaduws zijn echt heel mooi!

 • Antwoorden Laura - Sunlight Dream 2 september 2014 om 16:10

  Wat gaaf dat de producten allemaal net wat anders zijn dan normaal :D

 • Antwoorden Eilish 2 september 2014 om 16:09

  Dat felle glosje vind ik wel gaaf!

 • Antwoorden Wendy 2 september 2014 om 16:05

  Oeh ik word helemaal blij van zo’n positieve review! :D

 • Antwoorden Dionne 2 september 2014 om 16:02

  Ik vind de oogschaduw er prachtig uitzien!

 • Antwoorden Julie 2 september 2014 om 16:02

  Volgensmij zijn de tubes van de lipgloss nagemaakt van het merk Hourglass, ze zien er best goed uit!

 • Antwoorden Eva | Realitijd 2 september 2014 om 16:00

  Oooh die laatste lipgloss is echt speciaal! ik weet niet of het me zou staan maar ik ga hem niet kunnen laten liggen als ik het in de rekken zie :p

 • Antwoorden Manon 2 september 2014 om 15:58

  Oh wauw die oogschaduw in tubes zijn zoo mooi ik wil echt heel graag die holografische maar sowieso ook 1 van deze, wauw!

 • Antwoorden Beau 2 september 2014 om 15:57

  De paarse lipgloss is echt gaaf!

 • Antwoorden Fleur 2 september 2014 om 15:55

  Leuke blogpost!
  Ben blij dat je er weer 2 per dag hebt. ^^
  Ik vroeg me af of je eigenlijk nog gaat studeren dit jaar, gewoon uit interesse. ^^
  Xx

 • Antwoorden Laura 2 september 2014 om 15:36

  Over die oogschaduws twijfel ik nog een beetje. Bij die eerste lipgloss moet je wel van die grove glitters houden. Persoonlijk vind ik het er wat goedkoop uitzien ofzo. De tweede vind ik wel echt prachtig!

 • Antwoorden pamela 2 september 2014 om 15:23

  Ziet er mooi uit allemaal! ik had het eerlijk gezegd niet echt verwacht.

 • Antwoorden demi 2 september 2014 om 15:23

  Erg leuk ik ga er zeker even naar kijken

 • Antwoorden Sofie 2 september 2014 om 15:20

  De roze gloss met de paarse glans is inderdaad heel mooi :)

 • Antwoorden Lisa 2 september 2014 om 15:20

  Jaaaaaa! Bij het zien van de bovenste foto zag ik gelijk die roze lipgloss, en wegens jouw enthousiasme ga ik die zeker halen! Toffe producten :D

 • Antwoorden beautyinsideandoutNL 2 september 2014 om 15:18

  Mooie producten, vooral de vloeibare oogschaduws.

 • Antwoorden Anniek 2 september 2014 om 15:07

  Ik had in het begin van het artikel niet verwacht dat deze producten zo’n succes zouden zijn, maar nu ik alle swatches zie ben ik toch wel enthousiast! Ik vind vooral die lipglossjes onwijs tof, ze staan je ook echt top! Die glitters maken het echt speciaal… Gaaf artikel Teske! (Heb je trouwens je haar weer geverfd? Het lijkt net een tintje donkerder!)

 • Antwoorden Ella 2 september 2014 om 15:03

  Leuke blogpost en echt super leuke nieuwe producten!!

 • Antwoorden Denise 2 september 2014 om 15:02

  Wat een heerlijke uitgebreide review! Het staat je super mooi!

 • Reageer