Vegan Challenge – eetdagboek week 2

15 oktober 2014

Week 2 van de Vegan Challenge zit erop! Ik moet eerlijk zeggen dat deze week wel wat lastiger was dan de vorige, omdat ik veel buitenshuis heb gegeten. Bij deze mijn eetdagboek van de tweede week.

Woensdag 8 september

De eerste crackers na drie dagen niets eten (door de sapkuur). Wat was dit lekker zeg! Ik belegde ze met hummus en Tartex spread.

Bij de shoot met Daniel Ashes at ik rijstwafels met avocado en tomaat. Hiervan at ik er trouwens vijf, want ik had aardige trek.

’s Avonds gingen we uit eten en er waren een paar gerechtjes op de kaart die ook veganistisch gemaakt konden worden. In feite betekende het dan dat het dierlijke gewoon weg werd gelaten, maar het was beter dan niets. Hierbij een salade caprese, zonder de mozzarella.

Een caesar salade zonder de kip en kaas.

En groentespiesjes! Ook had ik Oosterse wokgroenten en er was gelukkig friet. Ik raak namelijk nooit zo vol van alleen groenten, haha!

Toetje: een mixje van vers fruit. Yum!

Donderdag 9 oktober

Ik zeg het alvast: op donderdag heb ik heel slecht gegeten. Te weinig! Ik opende de dag met een smoothie van banaan, sojamelk en havermout en een glas water. Ik had een beetje haast.

In de trein at ik een mixje van ananas en blauwe bessen.

Ik was de hele dag bezig en onderweg en dus kwam ik bij de volgende trein weer uit op een niet zo’n normale maaltijd: pinda’s.

’s Avonds kon ik me dan wel weer gelukkig prijzen met veganistische lasagne, gemaakt door mijn moeder naar een recept uit de Vegarevolutie.

Laat in de avond snackte ik met Oreo’s en extra pure chocolade. (ik kreeg trouwens wat opmerkingen over de Oreo’s: tegenwoordig zijn vrijwel alle Oreo’s volledig plantaardig. Soms kom je nog een variant met weipoeder erin tegen, maar ik heb dat natuurlijk gecheckt van tevoren).

Vrijdag 10 oktober

Op vrijdag werkte ik de hele dag thuis, dus ik had veel tijd om aan mijn eten te besteden. Ik ontbeet met sojayoghurt, spelt cruesli, mandarijn, banaan, aardbei en gewelde abrikozen en pruimen.

’s Middags had ik veel trek en maakte ik een prutje van tomatenblokjes, cherrytomaatjes, kikkererwten en een boel verschillende kruiden. Dat at ik los en op een wrap en daarnaast nam ik nog een cracker en een rijstwafel met tartex. Ik versierde het met cherrytomaatjes en augurk (dat laatste smaakte echt niet lekker, haha!)

Als avondeten aten we linzensoep, gemaakt door mama. Het witte wat je ziet is sojayoghurt en het stokbrood was veganistisch, jippie!

Ik belegde de broodjes met een avocadomixje en dronk tomatensap.

’s Avonds dronk ik nog wat chocolademelk gemaakt van cacaopoeder en amandelmelk en daar nam ik Oreo’s bij.

Zaterdag 11 oktober

Ik ontbeet tegen de middag, dus dit was ontbijt en lunch in een. Rijstwafels en crackers, as usual, bekleed met avocado en tartex. Erbij at ik een appeltje, met kaneel en rozijntjes.

Als middagsnack at ik borrelnootjes, yum!

En als avondeten heb ik kapsalon gegeten. HOE VIND JE DIE? Ik heb nog nooit in m’n leven kapsalon gegeten, omdat ik al vanaf mijn achtste vegetariër ben. Nu zag ik opeens een variant met falafel op de kaart staan ergens en wat bleek: als de kaas weggelaten werd, was die veganistisch. Overigens was het wel een beetje droog, omdat er ook geen saus bij kon. Even goed heel leuk dat ik kan zeggen dat ik in mijn veganistische maand kapsalon heb gegeten.

Zondag 12 oktober

Helaas bevatte het brood bij Mert thuis dierlijk vet, maar ze hadden wel crackers die ik kon eten. Die belegde ik met zelfgemaakte jam en tomaten en olijfjes. Dat laatste was trouwens verbazingwekkend lekker, ook zonder iets smeuïgs eronder!

Het avondeten was het bovenstaande. Ik had al lang niet meer bij Mert’s moeder gegeten en ik had het echt gemist. Je ziet hier pirinc pilavi, oftewel witte rijst met toegevoegde kikkererwten. Daarbij een tomatensalade met ui en kruiden en een mixje van snijbonen en tomaat. Heerlijk!

Maandag 13 oktober

Oeps, ik vergat bijna mijn ontbijt te fotograferen: twee crackers met pindakaas en appelstroop (ja, dat is echt heel lekker samen).

Opnieuw een slechte eet-dag. We moesten snel wat bij de supermarkt halen en daar is natuurlijk weinig te vinden wat ook echt vult en niet zo ongezond is. Ik kwam uit op ontbijtkoek en worteltjes: best oké.

’s Avonds at ik thuis gebakken aardappeltjes, een bietensalade met linzen en ei-vrije mayonaise.

Ik probeerde ook deze rauwe chocolade van Ombar. Oké, het is dan echt heel duur, maar het is ook onwijs lekker én voedzaam. De reepjes zijn klein, maar ik had aan twee stukjes genoeg, terwijl ik normaal van melkchocolade zo een hele reep opeet. Zo gek!

Dinsdag 14 oktober

Mijn moeder had een smoothie gemaakt en er was nog over, dus daar wilde ik natuurlijk ook wel van.

Daar had ik niet genoeg aan, dus at ik er nog brood bij. Eindelijk weer brood! Ik had het echt gemist. Mijn moeder heeft bij de bakkerij gevraagd naar brood waar geen zuivel en geen dierlijk vet in zit en toen kwam ze uit op Waddenbrood. Smaakt goed! Ik at het met hummus met tuinkruiden en Tartex.

Middageten! Ik maakte een mixje van avocado en ei-vrije mayonaise en deed dat op brood en een rijstwafel. Ook at ik een cracker met tomaat en brood met hummus.

Als tussendoortje een Raw Bite met appel-kaneel smaak. Niet vies, maar ook weer niet mijn cup of tea. Je proeft de noten erg goed.

Avondeten met een prutje van kikkererwten, paprika, bosui, tomatenblokjes, sesamolie en kruiden. Heel lekker! Daarbij opnieuw de bietensalade en rauwe worteltjes met hummusdip.

En dat was ‘m dan voor week 2! Zoals jullie zien ging het deze week wat minder vlotjes. Dit komt vooral, doordat ik vaak onderweg eet. In normale supermarkten en bij treinstations is er nou eenmaal weinig veganistisch te vinden, dus dan kom ik toch uit op producten die niet echt maaltijd-waardig zijn. Dat is wel heel jammer en dat is wat ik nu echt merk. Een oplossing zou van tevoren eten klaarmaken zijn, maar dat moet wel echt in mijn systeem komen. Ik ben heel erg gewend om buitenshuis te lunchen en kan tussen afspraken door ook niet zomaar mijn eigen prutje gaan eten (want dat wordt niet gewaardeerd in restaurants). Maar goed, ik red het allemaal wel! Op dagen dat ik thuis eet kan ik in ieder geval mijn best doen voor een creatieve maaltijd (al kom ik vaak op avocado uit, want I love avocado’s). Komende week ga ik mijn eetdagboek op film opnemen, dus dan wordt ’t een filmpje van de hele week in maaltijden.

88 reacties

 • Antwoorden Martine 19 oktober 2014 om 15:34

  Wow, je maaltijden zien er weer super lekker uit! Nog wat ideetjes voor redelijk gezonde tussendoortjes die snel even bij een supermarkt kunt kopen: gedroogd fruit (bijvoorbeeld abrikozen en vijgen), appels en bananen, Liga Evergreen en Fruitkick. Zelf heb ik ook altijd een spork bij me (vork en lepel in één, te koop bij buitensportwinkels), zodat ik bijvoorbeeld sojayoghurt en salades kan eten.
  Op NS stations kun je bij de Kiosk een hummuswrap kopen en AH To Go heeft vaak hummus-falafelwraps, quinoasalade (met nootjes, maar die zitten er los bij, dus je kunt ze eraf laten), couscoussalade en kidneybonensalade.

 • Antwoorden Sanne;) 18 oktober 2014 om 22:08

  Heey,
  Ik heb een vraag over die sapkuur. Ik wil graag wat afvallen en ik vroeg me af of dat een goede manier was. En hoe duur was dat dan?
  xx Sanne
  p.s. I LOVEE je site en je youtube kanalen!!!

 • Antwoorden Jet 18 oktober 2014 om 19:23

  Heyy Teske,
  In de markthallen in Rotterdam is er volgens mij ook vegan food! Ik weet het niet zeker maar misschien een leuke tip.

  X Jet

 • Antwoorden Charlotte 18 oktober 2014 om 17:46

  Leuk om te zien! Knap dat je het zo goed vol houdt. Vega eten lijkt me nog best wel lastig maar wauw, dat kapsalon gewoon lukt! Leuk ^^

 • Antwoorden Annebelle 18 oktober 2014 om 15:53

  Echt leuk om te zien wat je allemaal bedenkt!

 • Antwoorden Imre 18 oktober 2014 om 13:36

  ik zag laatst dat in snoep van Katja ook geen dierlijk vet zit, zoals in bijvoorbeeld die biggetjes, kokinnetjes (?) en die yoghurt snoepjes. Die zijn wel heel lekker! Hopelijk heb je er wat aan

 • Antwoorden Hester 18 oktober 2014 om 13:01

  Wauw, wat doe je het goed! Ik zou dit denk ik echt wel heel lastig vinden, maar ik denk dat je hiermee wel veel mensen inspireert omdat je het toch wat toegankelijker maakt!

 • Antwoorden Cherissa Blans 16 oktober 2014 om 20:06

  Klinkt allemaal weer erg goed, je eet veel avocado! Dat vind ik zo lekker, ik moet er ook weer meer gaan kopen zodat ik ze vaker eet.

 • Antwoorden shannon 16 oktober 2014 om 19:01

  uhgg die raw bite repen zijn zo enorm goor!! voor de rest leuk artikel hoor, maar die raw bite… gadverdamme

 • Antwoorden Rati 16 oktober 2014 om 18:16

  Hey Teske, echt knap dat je dit doet!
  Leuk dat je zo creatief wordt van dit, haha.
  Ik had nog een vraagje, misschien is het al gezegd, maar wat is Tartex precies?
  Xx

 • Antwoorden Beautylisz 16 oktober 2014 om 14:57

  Oeff ik had al honger, maar nu al helemaal! Het ziet er stuk voor stuk echt heerlijk uit!

 • Antwoorden Lisanne 16 oktober 2014 om 11:13

  Wow, ei-vrije mayo? Waar haal je die?? Ik ben namelijk al 24 jaar allergisch voor melk en ei. Dat zou zo’n uitkomst voor mij zijn!

  • Antwoorden Martine 19 oktober 2014 om 15:19

   Heel veel supermarkten verkopen Remia Mayolijn 100% plantaardig. Die is heel lekker en bevat uiteraard geen ei. Er zijn bij biowinkels ook allerlei soorten ei-vrije mayo te koop. :-)

 • Antwoorden laura 16 oktober 2014 om 09:10

  je zegt dat er weinig te vinden is bij de supermarkt wat vult of niet ongezond is is….
  ik weet niet waar jij je boodschappen anders doet??

  • Antwoorden Sab 17 oktober 2014 om 20:17

   Ze bedoelt dat supermarkten bijna geen veganistische producten hebben die vullen of gezond zijn.

 • Antwoorden ElmoCall911 16 oktober 2014 om 01:51

  Hmmmm…die foto’s, zooo verleidelijk. Goed bezig zeg!

 • Antwoorden Amy 15 oktober 2014 om 23:25

  Blijf het leuk vinden dat je het bijhoudt! Ik kan echt zien hoe moeilijk het is.. Maar aan de andere kant, je gaat er bewuster bij nadenken wat ik ook wel weer heel tof vind!

 • Antwoorden Elsbet | La Vie Pure 15 oktober 2014 om 22:31

  Vind het ZO leuk om te zien!

 • Antwoorden Gaby 15 oktober 2014 om 20:57

  Ik heb echt heel veel respect voor je Teske! Ik zou het je echt niet nadoen. Heel veel succes nog met de rest van de maand!

  Veel liefs, Gaby

 • Antwoorden Lisanne 15 oktober 2014 om 20:36

  Hey Teske,
  ik woon vlakbij jou in de buurt, Waddinxveen namelijk, en mijn vriend is vegetariër net zoals jij. En ik vroeg me dus af waar jij je falafel kapsalon had besteld. Bij welke shoarma tent of ergens anders. Ik vind je een super toffe blogster en ik volg je al superlang!
  Veel liefs,
  Lisanne

  • Antwoorden Teske 15 oktober 2014 om 21:49

   In Limburg, toen ik bij mijn vriend was :)

 • Antwoorden Stephanie 15 oktober 2014 om 20:21

  Knap hoor :)!

 • Antwoorden Rianne 15 oktober 2014 om 19:52

  Goed bezig hoor! Dat het al twee weken zijn joh, wat gaat dat snel

 • Antwoorden Michelle 15 oktober 2014 om 19:19

  Ik ben zelf ook veel bezig met vegan eten hier en daar en er is me toch iets nog niet helemaal duidelijk. Je zei laatst in een blogpost dat het meeste brood niet-vegan is en ook nu was het een aardige zoektocht naar het Waddenbrood. Maar toen ik het doodgewone brood in de supermarkt checkte kon ik echt geen dierlijke producten vinden! In bolletjes dan weer wel. Zie ik misschien iets over het hoofd?

  • Antwoorden Teske 15 oktober 2014 om 21:50

   Er zit vaak E471 in en dat is dierlijk vet.

   • Antwoorden assiepoester 16 oktober 2014 om 16:05

    Nee hoor, E471 kan ook van plantaardige afkomst zijn.

 • Antwoorden Malou 15 oktober 2014 om 19:05

  Wat ben je goed bezig!! Ik vind het echt heel knap :) en al je eten ziet er ook nog zo gevarieerd en lekker uit!
  Vraagje: mag je tijdens de vegan challenge ook geen leren kleding bijv. dragen of gaat het puur om het eten? X

 • Antwoorden De Spiegelreflex 15 oktober 2014 om 19:03

  Wat eet je gezond nu! Ga je niet ontzettend afvallen van veganistisch eten, vroeg ik me af? Je eet voornamelijk fruit en groenten, dus het zou mij niet verbazen. Bij mij zouden alleszins de kilo’s eraf vliegen denk ik :p

  • Antwoorden Teske 15 oktober 2014 om 21:50

   Zie je de koekjes en chocola die ik eet over het hoofd? Haha!

 • Antwoorden Iris 15 oktober 2014 om 17:53

  Kun je aan het einde van de challenge een review doen van vegan producten?

 • Antwoorden Iris 15 oktober 2014 om 17:26

  Inderdaad! Crackers met appelstroop is hemels! Nog steeds geweldig dat je het volhoudt!

 • Antwoorden Jente-Nudelipsticks 15 oktober 2014 om 17:15

  Jammer dat er zo weinig veganistische alternatieven zijn in winkels/restaurants, anders zou het makkelijker zijn

 • Antwoorden Maya 15 oktober 2014 om 17:08

  Lekker bezig Teske!

  Ik vind het wel grappig dat iedereen zegt dat het zo “knap” is. Als je het met de juiste redenen en kennis doet (zoals jij dus) dan heb je gewoon een goede motivatie om veganistisch te eten (:

 • Antwoorden Joyce 15 oktober 2014 om 16:29

  Misschien vind je het wel niet creatief, ik vind het toch knap! En bovendien weet je het ook nog redelijk gezond te houden ook. way to go!

 • Antwoorden Idhuna 15 oktober 2014 om 15:11

  Heel leuk om te zien, je bent goed bezig!

 • Antwoorden Lauren 15 oktober 2014 om 14:25

  Ik zou zo een vegan-challenge echt niet kunnen volhouden! Sjiek dat je dat doet! ;-)

  http://www.coloursofmyjoy.wordpress.com

 • Antwoorden Daphne 15 oktober 2014 om 14:24

  Echt knap dat je dit vol kan houden!
  Ik zou al lang gestopt zijn ♥

 • Antwoorden MySimplySpecial 15 oktober 2014 om 14:20

  Interessant om te zien! Onderweg goede maaltijden vinden vind ik al een uitdaging als je wel alles eet, dus ik kan me voorstellen dat het voor jou nu helemaal lastig was.

 • Antwoorden Sanne 15 oktober 2014 om 14:08

  Oreo is not suitable for Vegans as they have the cross contact of Milk.

  Staat letterlijk op de website van Oreo.

  • Antwoorden Chris 15 oktober 2014 om 14:50

   Als je kijkt naar de ingredienten bij de Oreo’s, zie je dat er geen melk inzit en ook geen weipoeder. Vroeger zat er wel altijd weipoeder in (dat is niet vegan). Het kan dat ze die op sommige plaatsen nog verkopen. Wel staat er als waarschuwing bij dat er melk kin kan zitten, dat betekend dat het in een fabriek is gemaakt waar melk producten gemaakt worden. Jij als veganist kan dan beslissen of je die producten dan nog wilt eten ja of nee. Maar er zit iig geen melk in oreos die in NL verkocht worden :)

   • Antwoorden Teske 15 oktober 2014 om 17:48

    Ik sluit me aan bij Chris. Ik trek wel de grens bij ‘kan sporen bevatten van…’, want dat betekent inderdaad dat het in dezelfde fabriek wordt gemaakt als iets anders waar wel melk in zit. In de Oreo’s die ik heb gegeten zit géén melk of weipoeder, dat check ik uiteraard.

 • Antwoorden Minke 15 oktober 2014 om 13:44

  Leuk & inspirerend om te zien! Ik ga zelf ook weer bewust bezig met mijn eetpatroon!

 • Antwoorden Kiss & Make-up 15 oktober 2014 om 13:33

  Damn hier krijg ik echt megaveel honger van! Het meeste ziet er echt geweldig lekker uit!

 • Antwoorden Sofie 15 oktober 2014 om 13:29

  Heel interessant om te zien. Ik had ooit een keer een half jaar vegetarisch en dat vond ik al moeilijk! Ik at toen vooral dingen met kaas en ei. Dat zou ik echt niet kunnen missen.

 • Antwoorden Manon 15 oktober 2014 om 13:11

  Onwijs knap dat je dit zo volhoudt. Geeft wel aan hoeveel doorzettingsvermogen je weer hebt, mag je trots op zijn!

 • Antwoorden Bianca 15 oktober 2014 om 13:10

  Ziet er goed uit! Vooral smoothies vind ik zelf zo lekker! Jammer dat ze ook zo erg vullen haha

 • Antwoorden Joëlle 15 oktober 2014 om 12:54

  Ik vind het heel knap dat je dit doet! Zelf snap ik vegetariërs wel, veganisten niet. Door het melken van de koe en het rapen van de eieren bezeer je de dieren niet. Wel vind ik biologische producten gebruiken heel belangrijk zodat je weet dat de dieren een naar omstandigheden goed leven hebben.

  • Antwoorden Chris 15 oktober 2014 om 14:55

   Hm helaas is dat niet waar en ik adviseer je dan ook ten zeerste om wat filmpjes te kijken op youtube zodat je kunt zien hoe het er aan toe gaat in de melk (dus zuivel dus ook kaas) en eieren industrie.
   Goede filmpjes: Forks over Knives en Earthlings (niet de leukste video’s…. maar zo zie je wel de waarheid en dat is waar het om gaat!)
   Want je moet je eens bedenken: Wat is er bruikbaar aan een mannelijke koe en mannelijke kippen (die dus geen eireren kunnen leggen of melk kunnen geven).
   Die worden vermoord, zo simpel is het. En niet op de fijnste manier. Mannelijke kuikentjes worden als ze nog geen dag oud zijn bijvoorbeeld vermalen of vergast. Het is heel triest om te zien, allemaal baby kuikentjes op een band op weg naar de dood :( Dit gebeurd ook gewoon in de bio industrie, het is namelijk alsnog een product en ze hebben niks aan die dieren. Ook niet bij bio.
   Maargoed, sorry dat ik dit dus allemaal zeg maar het is goed om gewoon de waarheid te weten, en geen oogkleppen op te houden! :D Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt!

   • Antwoorden Iris 15 oktober 2014 om 21:34

    Hier sluit ik me bij aan. Bovendien is het niet gezond voor een koe om zoveel melk te leveren en wordt het jong al heel vroeg bij de moederkoe weggehaald, waar de koe nou niet bepaald blij van wordt..

    Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zich hier meer in verdiepen. Er wordt inderdaad vaak gedacht dat de zuivel en eieren industrie allemaal blije diertjes zijn..

    • Antwoorden Joëlle 22 oktober 2014 om 15:47

     Eén van mijn beste vriendinnen woont op een boerderij die draait op melkproductie en eieren! En geloof me dat die dieren het prima vinden zo. Ik snap de beweegredenen, maar zelf trek ik de grens bij parttime vegetarisch en sowieso biologisch eten. Ik moet wel zeggen dat ik, zoals hierboven de mannelijke kuikens e.d., wel zielig vind. Maar ik trek mijn grens óók bewust.

     Toch vind ik het goed dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan een betere leefomgeving voor deze dieren. Ik denk persoonlijk niet dat een vegetarische wereld haalbaar is, maar bewustwording van wat je eet is al een stap in de goede richting

 • Antwoorden Amelie 15 oktober 2014 om 12:14

  Lekker!! Ook weer inspiratie gekregen voor mijn eigen eten, ookal ben ik zelf geen veganist!

 • Antwoorden Manon 15 oktober 2014 om 11:43

  Super hoe je zo gevarieerd kan eten!

 • Antwoorden Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla 15 oktober 2014 om 11:18

  Oeh ah Oreo’s! Je mag ze eten, wat fijn! Tenminste dit lijkt mij fijn.

  Leuk om weer een week van je challenge en je ervaring te zien en lezen. Succes de komende week. Benieuwd naar het filmpje!

 • Antwoorden Denise 15 oktober 2014 om 10:57

  Nog een tip, vraag niet alleen wat weg kan, maar ook wat erop kan. Zo zeg ik bij een pizza bijvoorbeeld, alle kaas eraf en mag deze en deze groente er dan bij. Je moet mensen vaak een richtlijn geven anders krijg je inderdaad alleen een bakje sla. en zoals eerder gezegd voorbereiden voorbereiden voorbereiden, vraag gewoon of je moeder s’avonds wat extra kookt en neem dat de volgende dag mee als lunch.

  Hoop dat je er wat aan hebt (ik blijf gewoon met tips strooien in je eetdagboek, hoop dat het oke is)

  • Antwoorden Teske 15 oktober 2014 om 17:49

   Tips zijn juist super fijn! Dankjewel :)

 • Antwoorden Eva | Realitijd 15 oktober 2014 om 10:43

  Goed bezig Teske! Ik vind deze fooddiary’s heel leuk. Je eet goed gevarieerd, dat is belangrijk.

 • Antwoorden Kelly 15 oktober 2014 om 10:42

  Ah gaat goed hoor! Ziet er allemaal lekker uit. :)

 • Antwoorden Wies 15 oktober 2014 om 10:27

  Ah goed bezig! Ik weet niet of ik het wel zou kunnen volhouden zo’n challenge.

 • Antwoorden Chris 15 oktober 2014 om 10:21

  De falafel ziet er zo super lekker uit! Ik ben ook nog niet zo lang vegan en moet er nog wat aan wennen. Maar ik weet nu wat ik ga eten na het uitgaan, als mn vrienden zich volgooien met vieze vettige kaas en vlees! YESH! Vegan falafel, get in my belly! :D
  Je houd het goed vol Teske, en je moeder helpt zo lief mee :) Hopelijk ben je aan het eind van de maand helemaal gewend om iig thuis vegan te eten :)

 • Antwoorden Emilia 15 oktober 2014 om 10:10

  Heerlijk om te zien weer! Jammer dat het deze week voor je gevoel wat minder ging, maar ik vind je eten er alsnog heel lekker en gevarieerd uitzien! Heeel tof dat je een veganistische kapsalon had haha, wie had dat verwacht!?
  Oh en misschien nog een handige tip voor als je uit eten gaat: als je een gerecht bestelt waar iets dierlijks in zit, vraag dan niet of ze het kunnen ‘weglaten’, maar of ze het kunnen ‘vervangen’, dan krijg je niet zo’n kaal gerecht. :) Als ik bijvoorbeeld een salade bestel waar iets van kaas in zit, dan vraag ik altijd of ze dat kunnen vervangen door avocado of champignons, dan weet je zeker dat je maaltijd nog wat voedzamer is!

  • Antwoorden Chris 15 oktober 2014 om 10:22

   Omg super goeie tip! Ik vraag ook altijd of ze het willen weglaten en uiteindelijk zit je dan op een sla blaadje te kauwen. Maar vragen om het te vervangen is veel slimmer! Ze hebben vast wel wat liggen in die keuken ;) Tnx!

 • Antwoorden Esmée 15 oktober 2014 om 10:08

  Wauw, het klinkt wel erg lastig om aan veganistische producten te kopen onderweg! Knap dat je het zo goed redt :) x

 • Antwoorden Kirsty 15 oktober 2014 om 09:38

  Leuk om te zien weer! Ik moet zeggen dat ik wel schrok toen ik de kapsalon zag omdat ik meteen dacht dat er vlees én kaas in zou zitten, maar gelukkig was dat niet het geval. Wel gaaf dat je kapsalon met een paar kleine aanpassingen gewoon veganistisch kan maken!

 • Antwoorden Iris 15 oktober 2014 om 09:33

  Mijn beste tip voor onderweg: de falafel hummus wrap van de AH to go! En stiekem haal ik ook vaak een klein bakje pringles.

 • Antwoorden Carien 15 oktober 2014 om 09:31

  Door jou heb ik Tartex ontdekt! (ik mag geen lactose en geen suiker) De Raw Bite repen verschillen nogal van smaak. Mijn favo is de kokos-variant. Die appel kaneel is ook niet echt mijn ding. Misschien dat je een andere smaak wel lekker vindt!

 • Antwoorden Floor 15 oktober 2014 om 09:19

  Als je weet dat je weggaat moet je de avond van te voren gewoon een broodbak klaar maken waar je alles in doet.

  • Antwoorden lousaa 15 oktober 2014 om 11:01

   Lijkt mij ook. Dat is toch een superkleine moeite? Stuk beter dan alleen pinda’s en snelle jelles eten. En in het verlengde daarvan: de winkel ligt vol plantaardige spullen. Je hoeft alleen maar even te mixen en matchen. Maar dat doet ieder mens dat op werk of school luncht lijkt me dus dat is dan geen extra handicap van het veganistische leven. Sowieso zou ik vooraf restaurants vragen om alternatieven. Zodat ze vooraf iets kunnen bedenken. Want alleen rauwe groenten schiet natuurlijk niet op nee.

 • Antwoorden Maaike 15 oktober 2014 om 09:18

  Ik werk in een bakkerij & voor zo ver ik weet word er wel ei gebruikt bij waddenbrood. Ik zou het nog wel even extra vragen! Verder echt super goed bezig, ga zo door!

  • Antwoorden Teske 15 oktober 2014 om 17:50

   In de bakkerij waar mijn moeder was niet, ze hebben naar de ingrediënten gekeken :)

 • Antwoorden Svenja 15 oktober 2014 om 08:54

  Wow, ik vind echt dat je het goed doet Teske! Leuk om te zien hoe creatief je wordt met eten.Vind het ook knap dat als je veel onderweg bent toch nog relatief gezond eet. Ik vind het er echt heel goed uitzien allemaal!

 • Antwoorden Lisette 15 oktober 2014 om 08:51

  Hoi Teske,

  Jeetje, ik vind het knap hoe je toch steeds creatieve oplossingen zoekt, lijkt mij ook best lastig! Ik moest wel heel hard lachen bij die ‘veganistische Caesar salad’, dat ziet er toch wel een beetje erg treurig uit zonder kaas en kip, haha!

 • Antwoorden Denise 15 oktober 2014 om 08:38

  Heel leuk om dit weer te zien! Je bent goed op weg!

 • Antwoorden Manon 15 oktober 2014 om 08:27

  Jum ziet er niet verkeerd uit hoor! Ik krijg er al honger van, knap hoe je het doet!

 • Antwoorden Malou 15 oktober 2014 om 08:14

  Lief dat je moeder zo goed meedenkt als je thuis eet!

 • Antwoorden Anneleen 15 oktober 2014 om 08:11

  Leuk om te zien! Je bent toch goed bezig hoor!

 • Antwoorden Beautydagboek 15 oktober 2014 om 08:00

  Ik moet zeggen dat ik hier wel veel inspiratie van krijg! Leuk om te zien wat je allemaal eet. Ik kan me voorstellen dat je er nu tegenaan loopt dat de supermarkten niet echt veganistisch zijn ingesteld. Je zult je draai er vast in vinden om van te voren wat lekkers te kunnen klaarmaken. Komt vast goed!

 • Antwoorden Ellen 15 oktober 2014 om 07:46

  Ik ben zelf ook al een lange tijd vegetariër, deze challenge zien is inspirerend. Veganistisch leven is toch nog heel anders dan vegetarisch. Misschien moet ik de challenge ook maar eens proberen.

 • Antwoorden Dagmar 15 oktober 2014 om 07:42

  Wauw wat een heerlijke variaties om te zien en fijne inspiratie! Rijstwafels met avocado en tomaat ga ik echt binnenkort even proberen, wat een lekkere combinatie lijkt mij dat :)

 • Antwoorden Franka 15 oktober 2014 om 07:13

  Ik vind het echt heel erg knap dat je dit doet! Maar zat er in de kapsalon geen kroket? Nog heel veel succes deze maand! You can do it!

  • Antwoorden Mirjam 15 oktober 2014 om 07:47

   Haha, nee wat je ziet is falafel :). Lijkt er een beetje op, maar is volledig vegetarisch/vegan.

 • Antwoorden Anniek 15 oktober 2014 om 07:07

  O yum, ik krijg echt honger nu :D Nu ik al die lekkere dingen zie die je eet, krijg ik zelf ook bijna de behoefte om eens zo’n vegan challenge te doen! Die linzensoep ziet er trouwens ook heerlijk uit, lijkt me erg lekker!

 • Antwoorden Celeste 15 oktober 2014 om 06:52

  Het ziet er echt heerlijk uit allemaal! En wat een variatie! Daar kan ik zeker wat van leren ;)

 • Antwoorden Lotte 15 oktober 2014 om 06:45

  Leuk om te zien weer! De moeder van Mert maakt altijd lekkere dingen zeg, jeetje. Ik vind dat je al wat creatiever bent geworden met het eten trouwens. Ik krijg er helemaal trek van, haha.

 • Antwoorden Selina 15 oktober 2014 om 06:43

  Je inspireert me enorm om dit ook een keer te proberen… Het enige probleem is dat ik veel van de dingen die jij eet niet lust… Zelf weet ik niet zo goed wat ik dan wel zou moeten eten… Heb je misschien tips? :) Verder echt heel goed van je!

  • Antwoorden Chris 15 oktober 2014 om 10:17

   Kijk eens op http://veganchallenge.nl/, daar staan heel veel recepten. Ook als je mee doet met de vegan challenge, sturen ze iedere dag recepten :) En kijk anders eens rond op Youtube wat andere vegans eten. Je hoeft echt niet perse te eten zoals Teske, er zijn nog super veel andere vegan recepten! :D

 • Antwoorden Natasja 15 oktober 2014 om 06:42

  Knap hoor! Wat een lastige opgave!

 • Antwoorden Lucinda 15 oktober 2014 om 06:41

  Ik vind het heel knap hoe je het toch voor elkaar krijgt om gevarieerd te eten. Ik zou echt direct vast blijven zitten in een klein hoekje van wat ik dan wel kon eten. De Kapsalon met falafel, dat klinkt echt super lekker. Misschien iets wat ik zelf een keertje in elkaar kan flansen. xxx Lucinda

 • Antwoorden harrygrotman 15 oktober 2014 om 06:14

  I love you!

 • Reageer